Novosti

Radiša Urošević i Bambino&Bravo bend na Šumadijskom sajmu poljoprivrede 2024

U petak 06.septembra u 20 časova posetioci Šumadijskog  sajma poljoprivredeimaće priliku da uživaju u nastupu našeg proslavljenog pevača narodne muzike.

Radiša Urošević i Bambino&Bravo bend na Šumadijskom sajmu poljoprivrede.

Dobrodošli!

Otvoren 19. Šumadijski sajam poljoprivrede

Na Šumadija sajmu, dana 07.09.2023. godine je otvoren 19. Šumadijski sajam poljoprivrede, na kome se predstavlja više od stotinu izlagača stočarske i biljne proizvodnje. Veliki deo izložbenog prostora ispunila je mehanizacija, oprema i alati za poljoprivredu. Naredna četiri dana biće održana brojna stručna predavanja i tribine o poljoprivredi, a biće i održane tradicionalne izložbe stoke i sitnih životinja.

Sajam poljoprivrede u Kragujevcu je najveća regionalna smotra takve vrste van Vojvodine i Beograda.

Načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić otvorila je danas 19. Šumadijski sajam poljoprivrede, u okviru koga se na izložbenom prostoru od oko 5.000 kvadrata predstavlja više od 100 izlagača iz zemlje.

Prisutne zvanice je pozdravio je i predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović, kao i direktor Šumadija sajma -Aleksandar Štajn.
Predsednik Skupštine grada Kragujevca je istakao da najveći značaj ovog sajma, predstavlja priliku da se naši poljoprivredni proizvođači, kao i posetioci sajma upoznaju sa novim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji . Posebno je istakao da će lokalna samouprava učiniti sve da dugoročno, planski i sistematski sačuva, zaštiti i odbrani sve ono što je naše, autentično i prirodno.

Direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn je iskazao veliku zahvalnost Gradu Kragujevcu na podršci i učesnicima na doprinosu organizaciji ove manifestacije.

U okviru ceremonije otvaranja, posetioci su uživali u nastupu folklorne grupe CTNK „Abrašević”, a nakon njihovog nastupa svi zajedno su krenuli u oblizak sajamske postavke.

Manifestaciju organizuje Šumadija sajma, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.
Radno veme sajma je od 10.00 do 20.00 časova, a u nedelju do 18.00 časova.
Ulaz i parking su besplatni.

Press konferencija povodom 19. Šumadijskog sajma poljoprivrede

Danas u prostorijama Medija centra na Šumadija sajmu, održana je press konferencija povodom 19. Šumadijskog sajma poljoprivrede , koji se održava u periodu od 7. do 10. septembra 2023.

Na današnjoj press konferenciji govorio je direktor Šumadija sajma , Aleksandar Štajn, a na konferenciji za novinare je bio prisutan i načelnik Odeljenja za poljoprivredu, Nikola Paunović.

Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma, najavio je prisustvo više od 100 izlagača na 19. Šumadijskom sajmu poljoprivrede, koji će se predstaviti kako u dvorišnom delu sajma, tako i u sajmskoj hali. Veliki deo izložbenog prostora je popunjen poljoprivrednom mehanizacijom, opremom i alatima za poljoprivredu. U sklopu sajma, a u okviru pratećeg programa tokom četvorodnevne manifestacije organizuju se stočarske i izložbe pernatih i sitnih životinja,kao i stručna predavanja i takmičenja, najavio je načelnik Odeljenja za poljoprivredu, Nikola Paunović.

Na Šumadijskom sajmu poljoprivrede, na manifestaciji sa najdužom tradicijom, pored bogatog izlagačkog sadržaja, poljoprivrednici i posetioci će tokom svih sajamskih dana imati priliku da pogledaju i bogat kulturno umetnički program u okviru kojeg će nastupiti i mnoga Kulturno-umetnička društva.

Sajam poljoprivrede u Kragujevcu je najveća regionalna smotra takve vrste van Vojvodine i Beograda.

“19. Šumadijski sajam poljoprivrede“, organizuje Šumadija sajam pod pokroviteljstvom grada Kragujevca. Partner Šumadijskog sajma poljoprivrede je Dunav osiguranje, a PRIJATELJ sajma je kompanija „Donić “ doo iz Velike Plane.

Sajam počinje 7. septembra i trajaće do 10. septembra.
Radno vreme sajma za posetioce je od 10.00 do 20.00 časova.
Ulaz na sajam kao i parking u krugu Šumadija sajma je besplatan.
Dobro došli!

20. Jubilarni šumadijski
Sajam poljoprivrede

Od 05. do 08. septembra 2024.

Adresa

Šumadija sajam d.o.o.
Save Kovačević bb, Kragujevac
Srbija

Kontaktirajte nas

(+381) 34 503 500

Sumadija Sajam © 2024. All Rights Reserved.